Thema Economie

"Alleen samen komen we hier doorheen!"

25 April 2020

Gerard van As, Wethouder Economische Zaken

Partnerbijdrage - EDBA

"Ik ben trots op de slagvaardige aanpak die we in korte tijd gezamenlijk hebben gerealiseerd"

Het coronavirus raakt ons allemaal, en hard ook. We leven in uitzonderlijke tijden, waarin de onzekerheid groot is en er veel van ondernemers wordt gevraagd. Ik vind het echt moeilijk om te zien dat bedrijven, winkels, horeca en eenmanszaken, die het hart van ondernemend Alphen aan den Rijn vormen, momenteel in zo’n lastige situatie verkeren.

Tegelijk ben ik blij dat er landelijk stevige maatregelen worden genomen om ondernemers te helpen. Lokale ondersteuning is echter ook nodig om ons bedrijfsleven door deze tijd heen te helpen. Om de werkgelegenheid te behouden en zoveel mogelijk te voorkomen dat ondernemers hun zaak moeten sluiten of hun bedrijfsactiviteiten moeten beëindigen, hebben gemeente, VOA en EDBA de handen ineengeslagen om de ondernemers in de gemeente Alphen aan den Rijn te ondersteunen. Ik ben trots op de slagvaardige aanpak en de goede samenwerking die we in korte tijd gezamenlijk hebben gerealiseerd.

Met het ‘Corona Informatiepunt voor Ondernemend Alphen aan den Rijn en omstreken’ houden we ondernemers zo goed mogelijk op de hoogte van beschikbare informatie en nieuwe ontwikkelingen. Via het informatiepunt komen signalen vanuit het bedrijfsleven snel bij de gemeente terecht, waardoor we meteen actie kunnen ondernemen. Voor zelfstandige ondernemers is er de tijdelijke overbruggingsregeling (Tozo), die financiële ondersteuning biedt bij gemiste inkomsten. Met een gemeentelijk steunfonds van 2,5 miljoen euro proberen we acute financiële problemen als gevolg van de coronacrisis bij non-profitorganisaties te beperken.

Met dit pakket aan maatregelen hopen we de ergste gevolgen te beperken. Tegelijk besef ik heel goed dat we alleen maar de pijn kunnen verzachten. De totaal geleden verliezen kunnen we nooit volledig compenseren. Ik heb dan ook veel waardering voor al die ondernemers die er nu het beste van maken en met creatieve oplossingen proberen om hun zaak draaiende te houden. Van mijn kant blijf ik alle inwoners van onze gemeente herhaald oproepen om de lokale economie te steunen. We hebben elkaar keihard nodig om zo goed mogelijk uit deze crisis te komen. Alleen samen komen we hier doorheen!

Reacties (0)

U moet inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.