Thema Economie

GT en VMD Koster werken graag samen

5 November 2020

‘Het is prettig dat je elkaar snel weet te vinden’

Foto: Herman Broere (links) van VMD Koster en Maarten Verweij (rechts) van Grant Thornton komen elkaar overal in Alphen aan den Rijn tegen

Tekst: Eveline Verhoeve, foto: Marius Roos

Het is nu wel een tijd die klanten voor grote uitdagingen stelt”, beseffen Herman Broere van VMD Koster en Maarten Verweij van Grant Thornton. Omdat zowel Koster als Grant Thornton lokaal zeer actief zijn, zien de verzekeringsadviseur en de accountant vaak dezelfde ondernemers. En die hebben het voor een groot deel lastig door de gevolgen van corona.


Desondanks zijn er veel positieve ontwikkelingen. “Wij kunnen goede afspraken maken met verzekeringsmaatschappijen, omdat we wat groter zijn. We willen dat de risico’s gedekt blijven. Het lukt altijd, maar soms is het lastig”, vertelt Herman. “Dat geldt ook voor ons”, vult Maarten aan. “We pakken door, komen met tussentijdse cijfers. We moeten vooruit blijven kijken, want nu moeten we zorgen dat de klant ook volgend jaar goed door kan.”

Netwerken
“Het is prettig dat je elkaar snel weet te vinden en dat je elkaar kent”, legt Maarten uit. “Wij komen elkaar ook tegen in onze lokale netwerken, bijvoorbeeld bij de VOA.” 
“Als je naar de VOA kijkt is het een grote groep, maar iedereen kent iedereen. Met Alphense ondernemers kun je snel zaken doen en afspraak is afspraak”, zegt Herman. “Dat vind ik prettig werken.”
Ook prettig is de omgang met burgemeester en wethouders. “Ik heb het gevoel dat ze ons als ondernemers verder proberen te helpen. Je krijgt niet altijd je zin, maar ze zoeken wel samen met ons naar een oplossing voor een probleem”, stelt Herman. “Zij komen ook bij de VOA, dus er zijn korte lijntjes. Je kunt gemakkelijk contact maken.”

Lokaal en dichtbij
VMD Koster heeft een aantal zaken bij Grant Thornton ondergebracht. “Ik krijg geen onnodige vragen, maar heb een accountant naast me die zegt ‘je moet dat of dat regelen’. Zelfs dit jaar met corona komt er geen verrassing. Er is gewoon een goede afspraak.”
Maarten met een lach: “Wij zijn er wel trots op hoe we dat doen.”
De ondernemers vinden beiden lokaal en dichtbij heel belangrijk. “Onze mensen wonen allemaal in de regio Alphen aan den Rijn”, melden zij. Behalve het zelf hebben van een goed lokaal netwerk, gaat het er ook om dat de medewerkers het bedrijf kennen en zo’n team vind je het snelst lokaal.

Vanaf medio november organiseert Grant Thornton in Alphen aan den Rijn iedere vrijdag een (online) ‘inloopspreekuur’. Iedere ondernemer uit de regio Alphen aan den Rijn kan een tijd reserveren en terecht voor een prangende vraag of gewenst advies. Meer hierover lees je binnenkort via VOA Online.

GRANT THORNTON 
Alphen aan den Rijn
grantthornton.nl

VMD KOSTER
Alphen aan den Rijn
vmdkoster.nl

Reacties (0)

U moet inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.