Thema Economie

Aannemingsbedrijf Van Mil jubileert

3 November 2020

‘We maken er een feestje van’

Tekst: Marco Beentjes, foto: Marius Roos

Sinds 1 juli bestaan ze 25 jaar. Een nieuwe mijlpaal voor een slanke maar sterke organisatie, die over een opvallend hoge gunfactor lijkt te beschikken. In 2016 werd Aannemingsbedrijf Van Mil nog door de VOA leden verkozen tot ‘Onderneming van het Jaar’. Waar die sympathie vandaan komt? “Je brengt met klanten een bepaalde tijd door en dan is het voor beide partijen belangrijk dat je er iets moois van maakt”, aldus Peter van Mil.

Eigenaars Jeroen en Peter van Mil ontvangen ons hartelijk in het onlangs gerenoveerde gebouw aan de Curieweg. De bedrijfsruimte is onderdeel van MilPack, een eigen projectontwikkeling van het bedrijf. Net als Sixpack, Cupack en Railpack overigens, maar dat terzijde. Het vormt een prettige werkplek vanuit esthetisch oogpunt, waar de ballonnen verklappen dat het een bijzonder jaar is voor Van Mil.

Veranderde vraag
“De naam eindigend op ‘pack’ was ons handelsmerk in een tijd dat nieuwe bedrijven stonden te popelen om zich in Alphen te vestigen”, vertelt Jeroen van Mil. “Sinds 2008 zijn we meebewogen met de veranderde vraag. Waar we voorheen 70 procent werkten voor bedrijven en 30 procent voor particulieren, zijn de rollen nu omgedraaid. Renovaties van woningen vormen de hoofdmoot van ons werk. De VOA is ons portaal naar de ondernemers. En via aanpassingen aan bedrijfspanden komen we ook bij de ondernemers thuis.”

Het is inspirerend hoe Aannemingsbedrijf Van Mil zich door de jaren heen fier staande heeft gehouden. Via goede ervaringen en bijbehorende mond-tot-mondreclame op verjaardagen werkte het familiebedrijf stapsgewijs hele families door. Sponsoruitingen waren er ook, zoals bij de Obstacle Run op het Zomerspektakel en bij sportvereniging Bernardus in Hazerswoude. Zij zijn echter niet zozeer commercieel van opzet, maar ontstaan vanuit de liefde voor sporten en voor ‘het cluppie’ waar de heren zelf sinds hun jeugd voetballen.

Beweging en werkdruk
“Wij houden erg veel van sporten en bewegen”, vertelt Peter van Mil. “En we vinden het belangrijk dat anderen dat ook doen. Mensen zeggen vaak: ik heb geen tijd om te sporten omdat ik het druk heb met mijn werk. Maar zelf merken we dat - als je voldoende beweegt of sport - je fris bent in je hoofd en veel meer aan kan. Met name bij de jeugd verdient sporten in onze ogen meer aandacht; zij zitten tegenwoordig veel te vaak binnen achter de computer. Inmiddels hebben we een contract gesloten om de gehele jeugd van Bernardus te sponsoren voor vier jaar. Niet alleen de selectie, maar de complete jeugdopleiding. Natuurlijk in ruil voor een stukje naamsbekendheid, maar zonder enige verwachting dat we daar werk uit halen.”

Toch zal het ongetwijfeld ook de aan dergelijke initiatieven gekoppelde gunfactor zijn die de werkagenda van de heren vult. Naast hun persoonlijke betrokkenheid bij het dagelijkse werk. Want beide eigenaars maken zelf de offertes, spreken deze zelf met klanten door en treden op als werkvoorbereiders in geval van opdracht. Gaandeweg het project bezoeken zij om de dag of vaker het werk, onderhouden zij contacten met medewerkers en klanten en springen zij bij waar nodig. Peter glimlacht: “Je krijgt daardoor feeling met het werk en dat zorgt ervoor dat de faalkosten nihil zijn. En dat zorgt er uiteindelijk voor dat je ook iets kunt verdienen in de bouw.”

Aandacht
Om deze persoonlijke betrokkenheid te waarborgen heeft Aannemingsbedrijf Van Mil geen ambitie om groter te groeien. Jeroen: “Het is goed zo. Een tiental medewerkers maakt het voor ons behapbaar. Daarnaast werken wij met vijftien vaste onderaannemers voor aanvullende specialismen. Dat geeft ons tijd om de aandacht zoveel mogelijk bij de klant en het project te houden. Van ieder werk maken wij een feestje, zo voelt het ook echt. En daarvoor moeten we kunnen doen wat we nu doen, zonder extra tussenschakels.” 

Dat dit zowel door klanten als door medewerkers wordt gewaardeerd ervaarden de heren rond de datum van het 25-jarig bestaan. Peter: “We zijn door ons personeel getrakteerd op een feestje. Omdat de restaurants in die periode nog niet open waren hadden zij onze werkplaats helemaal versierd en er was catering geregeld door Is Morus. Jeroen en ik waren compleet verrast en het werd supergezellig. In onze ogen is dat veelzeggend voor de manier waarop we met elkaar en met onze klanten omgaan. Wanneer maak je nou zoiets mee?”

AANNEMINGSBEDRIJF VAN MIL BV
Curieweg 8f
2408 BZ Alphen aan den Rijn
Tel.: 0172-477000
www.vanmil.nl
info@vanmil.nl

Reacties (0)

U moet inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.